Material


 

Varför använder ni gjutjärn i eldskålarna på The GrillRing?

Gjutjärn är tveklöst det bästa materialetvalet i en eldskål. Materialet tål mycket höga temperaturer utan att deformeras och det står även emot rost i högre utsträckning än stål. Som du säkert märkt används gjutjärn även i ofta i ugnar och braskaminer. Eldskålar tillverkade av stål tappar lite av sitt material varje gång den hettas upp vilket ger avsevärt kortare livslängd på eldskålen. Vi använder oss därför av gjutjärn vars unika egenskaper alltså är det absolut bästa materialet vid regelbunden upphettning. Vissa av våra modeller (gäller 80cm modellerna) kan även fås med en skål av corten. För mer information ber vi er kontakta oss. 

Vad är stress-free steel?

Stekhällarna till The GrillRing är tillverkade av 8mm härdat stål av högsta kvalité. Stålet värmebehandlas i flera olika steg vilket ger en slitstark yta och minimerar risken för att stålet böjer sig vid upphettning till höga temperaturer. Materialet är även idealiskt ur hygienperspektiv och lämpar sig därför väl för matlagning.

Vad är COR-TEN stål? 

COR-TEN eller Cortenstål, som man oftast säger, har hög beständighet mot temperaturer. Även om det inte är lika tåligt som gjutjärn så storleksförändrar det sig inte lika mycket som vanligt stål vid temperaturförändring. Det rostar dessutom långsammare än vanligt stål, är underhållsfritt och tål att lämnas ute år efter år. 

 

 

Sammanfattning:

- Gjutjärn lämpar sig bäst för den som använder skålen ofta. Detta på grund av materialets unika förmåga att stå emot hög värme gång på gång.

- Cortenstål lämpar sig för dig som vill använda din eldskål då och då och som vill ha något underhållsfritt som tål väder och vind.

- Rostfritt stål lämpar sig för dig som eldar någon enstaka gång eller om du vill använda skålen som vattenspegel/fågelbad eller för olika planteringar.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy